Ikonene er i tråd med ANSI FL-1, som er en bransjestandard som definerer bl. a. hvordan Lumen (lysintensitet), Beam Distance (lyslengde) og Run Time (batterilevetid) måles. Vær oppmerksom på at mange produsenter ikke oppgir ANSI FL-1 prestanda, men bruker egne definisjoner. Man kan ikke sammenligne to lykter dersom de ikke er målt på samme måte.
Lumen, Beam Distance og Run Time: Lumen er maksimal lysintensitet ut av lykten, men sier ingen ting om hvor mye lys som er nyttig for deg (hvor mye lys som kommer der du vi lyse). Beam Distance er maksimal lyslengde. Jo lenger Beam Distance, jo lenger frem når lyset. Begge måles som snittverdi i de 2 første minuttene, med helt nye batteri tilsvarende de som selges med lykten, og deretter taper både Lumen og Beam Distance seg. Run Time beskriver hvor fort lyset taper seg. Verdien er det tidspunktet der lumenverdien er 10 prosent av opprinnelig maksimal verdi. Eksempel: En lykt med 200 lumen og 1 time Run Time, har 20 lumen etter 1 time.
Er det en sammenheng mellom Lumen og Run Time? Ja. Og det er vesentlig. Kort sagt vil en lykt med høy Lumenverdi og lav Run Time tape seg fort sammenlignet med lavere Lumen og høyere Run Time, se illustrasjonen.
Er det en sammenheng mellom Lumen og Beam Distance? Nei, ikke mye. Lyslengde har mer med optikk å gjøre.
Hvorfor har de små lommelyktene mye kortere Run Time enn de større håndlyktene? Fordi små lykter er laget for å være lette, og bruker derfor små (AA eller AAA, for eksempel) batteri med mindre kapasitet enn C- og D-cell. Lav batterikapasitet gir lav Run Time, spesielt hvis det sitter en kraftig lyskilde i den.